Ett ögonblick...

Flugfiskekurser

Lediga och bokningsbara kursdatum finns presenterade på startsidan
Klicka här för att komma dit >>

Lilla Malma Sportfiske, som ligger i Malmköping c:a 10 mil söder om Stockholm välkomnar er att delta i våra flugfiskekurser.

 

Kurserna på Lilla Malma hålls alltid av erfarna och certifierade instruktörer och vem som helst kan delta oavsett om de är erfarna flugfiskare eller absoluta nybörjare. Det enda Ni själva måste göra är att välja ut den kursdag som passar Er och boka. Resten fixar vi!

Vi har inte några särskilda kursdagar för nybörjare eller erfarna. Alla kan gå samma dag! Varje kurstillfälle har oftast deltagare med olika erfarenheter och bakgrund från flugfiske, men däremot får deltagarna öva på lite olika saker beroende på kunskapsbakgrund eller vad de själva önskar. Det som är lika för alla deltagarna är att den största delen av kursdagen så flugfiskar alla i Lilla Malmas fiskevatten och försöker fånga en fisk under tiden man tränar. Vi kombinerar helt enkelt både fiske och övning i lagom proportion.

För de deltagare som saknar, finns komplett flugfiskeutrustning att hyra för 150 kr.
Om ni har långt att åka och önskar övernattning kan boende på Lilla Malma bokas för 450 kr.

Välkommen att boka en plats på en av våra kurser >>  anmäl ditt intresse.

Flugfiskekurs på Lilla Malma
Att gå en Flugfiskekurs på Lilla Malma innebär att du under hela kursen har tillgång till en certifierad Instruktör, vars ambition är att utbilda och få dig att utvecklas till en riktig flugfiskare på kortast möjliga tid. Det här är genvägen till att bli en god flugfiskare. Samtliga kursdagar innehåller teori, praktisk träning och fiske i Lilla Malmas fiskevatten. Vare sig man är nybörjare eller erfaren flugfiskare planeras en personlig kursplan som utgår ifrån den nivå av erfarenhet varje deltagare har. Ingen deltagare behöver vara orolig att de har hamnat i en för svår kurs, likaväl som att ingen behöver oroa sig över att tvingas träna saker de redan kan eller känner till. Vi ser helt enkelt till att du får rätt dosering av kunskaper. Vem som helst, oavsett kunskapsnivå kan delta vid samma kurstillfälle och det passar ju särskilt bra om någon erfaren flugfiskare vill introducera någon kompis som är nybörjare. Då kan de båda boka samma kursdag.

Kurserna börjar klockan 08:00 med morgon fika och teoretiskt genomgång. Sedan är det övningar och fiske under hela dagen med avbrott för lunch och eftermiddagsfika, fram till 17-tiden då kursen avslutas. Därefter får dom som har mer ork kvar fortsätta en stund på egen hand.

Nybörjare, erfaren eller mycket erfaren flugfiskare.
Oavsett vilken kategori du själv tillhör så inleds alltid kursdagarna med kaffe/te och välkomstmacka och en teoretisk genomgång. Det är också vid det tillfället som vi tillsammans reder ut varje deltagares kursplan. Vi formar planen utifrån deltagarens egna önskemål och behov. Om man är absolut nybörjare och inte har några direkta önskemål, så sätter vi Instruktörer givetvis upp en kursplan som vi bedömer passar bäst för just den deltagaren. Eftersom varje deltagares egna önskemål beaktas innebär det också att de själva styr hur stor del av kursdagen som ska ägnas till fiske respektive träning.  Du behöver bara säga vad du helst vill. Lunch och eftermiddagsfika ingår och om du vill komma dagen innan kursen finns boende att boka på anläggningen.

Nybörjare

Som nybörjare får du på våra kurser lära dig de grundläggande principerna för ett lyckat flugkast. Du får lära dig att analysera dina egna flugkast för att kunna avgöra vad och hur man ska göra och hur man ska göra för att förbättra sin kastning. Som certifierad instruktör visar vi inte bara hur man ska göra, vi lär er att bli er egen instruktör, så att ni också självständigt kan fortsätta att utvecklas i snabb takt även efter att ni lämnat kursen. I kursen ingår också att få kännedom om hur de olika redskapen fungerar. Den kunskapen kommer väl till användning i valet av utrustning på era egna kommande fiskeresor, men i synnerhet kommer ni att kunna avgöra värdet av de råd ni får i fiskeredskapsbutiken när ni ska köpa utrustning. Förutom det som nämnts innehåller varje kursdag en stor portion av fiske efter Lilla Malmas fina Regnbågar och Öringar.

Medium
Som deltagare med erfarenhet sedan tidigare kommer du att få en repetition i de grundläggande principerna (om det behövs). Det är i de grundläggande principerna ni kommer att hitta nycklarna till de stora framstegen. Som medium deltagare behöver vi bara förvissa oss om att dom sitter innan vi går vidare. De erfarna flugfiskarna har oftast ganska klart för sig vad de vill förbättra i sin kast eller fisketeknik. Här gör deltagaren klokt i att ta upp exempel på problematiska situationer de tidigare varit med om och använda som moment att lägga in i den personliga kursplanen. Det kan vara allt från att kasta lite längre med bibehållen precision eller olika typer av presentationskast, så som kurvkast, luftmendningar. presentationskast som skapar slack för att inte flugan ska dragga, respektive skapa drag för att få ökad fart på flugan.  Som erfaren deltagare får man med sig ”verktygen” för att bli sin egen instruktör och kunna analysera, identifiera, prioritera ordningen på felen och hur man ska kunna förbättra. De erfarna flugfiskarna tycks ofta välja att lägga mycket tid vid fiskevattnet och träna medan de fiskar

Avancerad 

Som mycket erfaren flugfiskare kommer vi att stämma av om de grundläggande principerna sitter. Saknas kunskap där så polerar vi det till perfektion. Om kunskapen redan finns går vi vidare med den personliga kursplanen och fokuserar dagens träning och fiske utifrån den. För den mycket erfarne deltagaren är det oftast detaljerna och fördjupningen som är viktig. Till skillnad från en nybörjare som startar från noll och som efter en kursdag kan klara att presentera en fluga 20 meter ut i vattnet, så kan det för den mycket erfarne handla om att öka en meter eller två i distans från en längd de liksom har planat ut på och inte kommer längre. Dom kastar redan långt, men vill förbättra längden ytterligare något. Det kan röra sig om precision och presentation av flugan på ett absolut perfekt sätt i vatten där man bara får en chans. Det är också de erfarna flugfiskarna som ofta vill förbättra sig och träna på switch, spey och snap-kast. Den mycket erfarna flugfiskaren har nästan alltid helt klart för sig vad det är de vill förbättra och då finns Sveriges mest certifierade instruktör här för att hjälpa.

Bokning Till samtliga kurstillfällen kan man boka in sig som ensam deltagare eller om man är några kompisar som vill gå tillsammans. Vid varje kurstillfälle försöker vi boka upp c:a 8 deltagare som deltar under samma dag. Beroende på antalet deltagare så anpassar vi med instruktörsassistenter som också hjälper till. 
Priser och anmälan >> 

Välkomna!

Om Lilla Malma

Lilla Malma Sportfiske ligger c:a 10 mil från stockholm, strax utanför Malmköping och ägs och förvaltas av Thomas Berggren som är en certifierad flugfiskeinstruktör. Här erbjuds både möjlighet att boka och hyra anläggningen för fiske, samt att delta i någon av de flugfiskekurser som fortlöpande hålls…

Vi erbjuder också skräddarsydda flugfiske-event för företag och grupper.

Mer information om detta finner ni om ni klickar runt lite i hemsidans menyer.

Informationsfilm om Lilla Malma >>>

Fler glimtar från Lilla Malma >>>

Välkomna!Thomas Berggren – Certifierad Flugfiskeinstruktör

 

 

FFI – MCI
(Master Ceritified Instructor)

FFI – THCI
(Two Handed Certified Instructor)

FFI – CBOG
(Casting Board Of Governor)

FFI – Level III Examiner

 


Vill du bli en certifierad instruktör?

Vill du bli en certifierad instruktör?

Att vara certfierad innebär att du har ett bevis som intygar dina kvalifikationer. De höga krav på instruktörs-standard som de organisationer som certifierar har, borgar för att de instruktörer som klarar deras tester håller en hög kunskapsnivå.

Den ena delen i ett sådant test är att visa en hög nivå på de praktiska kunskaperna, dvs man ska visa att man själv verkligen kan behärska konsten att kasta med ett flugspö. Men den största delen i testet omfattar kunskapen att lära ut. Att visa prov på att man håller en hög nivå som instruktör. Att vara duktig på att kunna lära folk att kasta och fiska med ett flugspö, helt enkelt.

Den här så kallade kvalitétsstämpeln uppfattas av elever och kunder som en trygghet. Den vanligaste orsaken till att en kund väljer en särskild instruktör är genom rekommendationer. Men om de saknar rekommendationer, så väljer de oftast en certifierad instruktör, därför att certifikatet borgar för både trygghet och kunskap.

Om du funderar på att certifiera dig kan du läsa mer ingående om det på Fly Fishers Internationa. Där finner ni också en lista på alla FFI-certifierade instruktörer.

Thomas Berggren, är certifierad både som Två-Hands och Enhands-instruktör och erbjuder möjligheten att boka:
Prep-kurs… En kurs som förbereder dig, och ger dig verktygen för fortsatt egen träning inför det kommande certifieringstestet.

Pre-test… En ”testuppkörning” helt enkelt. Vi genom för testet enligt samma procedur som provet. Ett bra sätt att kolla om man är redo, eller att få reda exakt på vilka ”sista detaljer” som man behöver finslipa.

Välkomna att höra av er om ni är intresserade.. Kontakt – Bokning – Priser.

Lillamalma.se